Vaccination mot covid-19

Vaccination mot covid-19 pågår i Västerbotten. Den här sidan innehåller information till dig som jobbar inom vården.

Vaccination mot covid-19 på 1177.se

Är du invånare och vill veta mer om vad som gäller för vaccination mot covid-19?

Fakta om vaccinationen och plan för vaccinering mot covid-19 i Västerbotten

Sverige deltar i EU:s gemensamma upphandling av vacciner mot covid-19. Vaccinerna testas och utvärderas innan de godkänns för användning. Så snart ett vaccin godkänns kommer leveranser att komma till Sverige. De första leveranserna av vaccin kommer prioriteras till de som riskerar att bli allvarligt sjuka i covid-19. Även vård- och omsorgspersonal runt dessa kommer att prioriteras. Vaccin kommer därefter att erbjudas hela befolkningen. Region Västerbotten följer Folkhälsomyndighetens prioriteringsordning.

Vaccinerna ska ges i två doser och är kostnadsfria. Vaccinationerna utförs först på särskilda boenden och sedan på hälsocentralerna. Information kommer kontinuerligt att uppdateras på 1177.se/vaccin-covid-19 samt under respektive hälsocentrals information på 1177.se/hitta-vard

Rådgivning för vaccinationsansvarig personal 

Både personal inom Region Västerbotten och utanför organisationen är välkomna med sina frågor och funderingar till infektionskliniken vid Norrlands universitetssjukhus.

För rådgivning via e-post, skriv till infektionsklinik.umea@regionvasterbotten.se. Svar skickas via e-post inom en vecka. Alternativt ring 090-785 95 43 måndag-fredag klockan 09-11.

Allmän information

Presentation från covidvaccinutbildning

Pfizer covid-19 vaccin Comirnaty

Moderna covid-19 vaccin

AstraZeneca covid-19 vaccin

Förberedelser och planeringsunderlag inför vaccination

Nyheter från vaccinationssamordnaren