NYHETER 2022-10-07

Tigerstig på NUS lockar till rörelse och miljöombyte

Välkommen till invigningen av Tigerstigen – en promenad för barn, unga och vuxna som befinner sig på Norrlands universitetssjukhus. Det blir tigervandring, tigerlek, tigerböcker, tigerpyssel och tigerfika.

En grupp människor som står och ser glada ut.
Gruppen som fått Tigerstigen på plats. Foto: Mhretab Kidane

Var: Norrlands universitetssjukhus med start på Lekterapin
Invigning: 11 oktober klockan 13:00-15:00

Tigerstigen består av elva utmaningar som är spridda runt om på sjukhuset. De finns utmaningar inomhus och utomhus. Vandringen tar sin början vid Lekterapin men det går bra att gå stigen i oordning, eller att ta några utmaningar i taget beroende på lust och ork. Tigerstigen inbjuder till ett roligt sätt att röra på sig och miljöombyte för den som kanske inte mår så bra. Avsluta Tigerstigen på Alva kultur och kom in och hälsa på!

 

Bakgrund

I tankearbetet bakom Tigerstigen finns bibliotekarier, sjukhuslärare, lekterapeuter, syskonstödjare, sjukgymnaster och Barn- och ungdomsklinik. Personerna på bilden är arbetsgruppen som fått allt på plats. Från vänster: Camilla Pettersson, Ann Helen Littbrand, Åsa Liljedahl, David Erebo, Eva Salqvist, Ingrid Olsson, Anna Lindberg och Joakim Pasma. Saknas på bilden: Karin Svensson.

 

För mer information

Ann Helen Littbrand
Kultursamordnare, Region Västerbotten
070-667 37 26, annhelen.littbrand@regionvasterbotten.se

 

Tillbaka till nyhetslistan