NYHETER 2023-04-13

Västerbotten kraftsamlar för gemensam utveckling

Den 31 maj - 1 juni är det dags för Mötesplats Lycksele 2023 – träffpunkten för alla som jobbar med regional utveckling i Västerbotten.

Rickard C
– Min vision är att Mötesplats Lycksele ska vara Västerbottens eget showroom, där vi visar vad som pågår i Västerbotten, säger Rickard Carstedt. Foto: Region Västerbotten

 

Tema för Mötesplats Lycksele är Föregångare i omställning och där möts aktörer från alla delar av samhället för att dela information, inspirera varandra och fortsätta driva utveckling.

När Mötesplats Lycksele fyller tio år 2023 är det som en självklar samlingsplats för alla som jobbar med regional utveckling i Västerbotten. Tillsammans skapar hundratals människor från näringsliv, politik, kommuner, akademi, civilsamhälle och allmänhet en arena för nya idéer, nya lösningar och samarbeten.

Västerbottens eget showroom

Seminarier, keynote-föreläsningar, kreativa workshops, prisutdelningar och massor av möten fyller agendan under två intensiva dagar.

– Min vision är att Mötesplats Lycksele ska vara Västerbottens eget showroom, där vi visar vad som pågår i Västerbotten. Vi ligger så långt fram i utvecklingen – faktiskt är vi ju världsledande på flera områden – och vi vill fortsätta ha ledartröjan. Tillsammans vi kan lösa de stora utmaningarna, säger regionrådet Rickard Carstedt (S).

Ett hållbart samhälle

Temat Föregångare i omställning syftar på den stora omställningen till ett hållbart samhälle som är i full gång i Västerbotten. Mycket händer just nu, men det finns också stora utmaningar som vi behöver kraftsamla kring.

– Jag känner att Mötesplats Lycksele blir viktigare för varje år, för vår förmåga att samordna oss och göra det bästa av de utmärkta förutsättningar vi har i vårt län, och samtidigt vara öppna och realistiska inför de stora utmaningar som finns i den här samhällsomställningen som vi driver, säger Rickard Carstedt.

Varmt välkommen

Under Mötesplats Lycksele möts visionerna och det handgripliga arbetet för att kroka arm och staka ut vägen framåt. Alla är välkomna att delta och bidra med sina perspektiv.

– Jag brukar säga att vi är på väg att bygga en permanent världsutställning i hållbarhet. Vill du vara med och bygga den så ska du komma till Mötesplats Lycksele. Varmt välkommen! hälsar Rickard Carstedt.


Fakta om Mötesplats Lycksele 2023

31 maj – 1 juni på Hotell Lappland i Lycksele.

Temat är "Västerbotten, föregångare i omställning". Inspirationsföreläsningar och panelsamtal sänds också digitalt.

Anmäl dig här:

Obs! Begränsat antal platser för fysiskt deltagande. Se till att boka din plats i tid.

Tillbaka till nyhetslistan