Nyheter

23 sep 2019

Sexmissbruk kan kopplas till hormonrubbning

Hormonet oxytocin kan kopplas sexmissbruk. Det visar en studie som har gjorts av forskare vid bland annat Umeå universitet. Resultatet kan öppna för nya möjligheter till behandling av diagnosen.

17 sep 2019

Artificiell intelligens och vårdrobotar på agendan när Region Västerbotten sprider spetskunskap under Medicinteknikdagarna

Under Medicinteknikdagarna i Linköping den 1-3 oktober deltar Region Västerbotten med flera ledande forskare och innovationsexperter från Medicinsk teknik, forskning och utveckling (MT-FoU) vid Norrlands universitetssjukhus. Bland talarnas teman märks bland annat frågor om användandet av sensorteknik, artificiell intelligens och robotar inom vården.

13 sep 2019

Dricksvatten i fokus under hållbarhetsveckan

På måndag börjar SEE hållbarhetsveckan i Västerbotten som i år lyfter vikten av rent dricksvatten. Region Västerbotten erbjuder i vanlig ordning ett antal olika hållbara aktiviteter för sina medarbetare.

12 sep 2019

Så ska Umeå bli världsledande inom forskning om tonårsdepression

Från att vara en klinik utan etablerad forskningskultur till att bli världsledande inom forskning på tonårsdepression, det är målet när Eva Henje nu bygger upp en infrastruktur för forskning inom barn- och ungdomspsykiatri i Umeå.