Nyheter

10 feb 2022

Webbinarium: Gränslöst!

Att arbeta på distans är en växande trend bland frilansare, entreprenörer och anställda. Inte minst i och med covid-19 som tvingat många att prova på hur det är att jobba hemifrån. Här får vi veta mer om Västerbotten utan gränser (VuG) som syftar till att skapa en modell för digital nära vård. En modell där digital teknik ska användas för att skapa moderna arbetssätt och där vårdpersonalens kompetens nyttjas bättre oavsett var de finns, vilket ökar yrkets attraktivitet.

08 feb 2022

Webbinarium: Det här är Mobilt primärvårdsteam

I ett växande samhälle med en ökad befolkning står vården inför tuffa utmaningar. Som en del i Nära vård startades Region Västerbotten tillsammans med Skellefteå kommun Mobilt primärvårdsteam, september 2021. Uppdraget är att på ett skyndsamt sätt vara ordinarie vårdgivare behjälpliga i ärenden som kan förhindra inläggningar och akuta besök på sjukhuset.

07 feb 2022

Omställning till Nära vård - hur ser vi den?

Den unika samordningskultur som råder mellan kommun och region i Skellefteå närsjukvårdsområde har väldigt stora potentialer i omställningen till en nära vård. Det menar Dag Noren, forskare från Governo, som tittat närmare på fenomenet.