Mobilitetssamordnare till projektet Hållbara arbets- och tjänsteresor

Tre tjänster, allmänna visstidsanställningar på heltid 2019-08-01 till och med 2021-09-15, vid enheten Näringsliv och Samhällsbyggnad. Placeringsorter för tjänsterna är 1 tjänst i Umeå, 1 tjänst i Skellefteå och 1 tjänst i Vindeln. För tjänsten i Vindeln är Lycksele eventuellt en alternativ placeringsort."

Lediga tjänster

Region Västerbotten är sedan årsskiftet en ny organisation i vilken det regionala utvecklingsansvaret i Västerbottens län ingår. Vid enheten för Näringsliv och Samhällsbyggnad återfinns områden som infrastruktur och transporter, näringslivsutveckling, IT-utveckling, kompetensförsörjning, utbildning, samhällsbyggnad, miljö, energi och klimat, vård och omsorg samt FoU.
Nu söker Region Västerbotten:
Mobilitetssamordnare till projektet Hållbara arbets- och tjänsteresor

Arbetsuppgifter

Beteendepåverkan och så kallad Mobility Management är ett av de sätt vi kan uppnå hållbart resande i regionen. Du kommer att arbeta i ett större projekt som genom arbetsplatsspecifika paket av aktiviteter och mindre investeringar främjar kompetensförsörjning och hållbart arbets- och tjänsteresande. De deltagande arbetsplatserna är startklara och det finns en tydlig arbetsplan. Vi hoppas att du känner dig manad att genomföra detta väl förberedda projekt tillsammans med ditt blivande team. Arbetet är tillsammans i ett projektteam med fem medarbetare. Du kommer självständigt att planera, genomföra och följa upp projektaktiviteter. Ni kommer arbeta i nära samverkan med de deltagande arbetsplatsernas ledning och medarbetare med förberedelser och insatser.  Du kommer också arbeta i nära samverkan med intressenter och liknande projekt inom Region Västerbotten. Extern och intern kommunikation blir en viktig del och till din hjälp kommer du ha en projektkommunikatör. Projektet finansieras av Tillväxtverket och Region Västerbotten samt de deltagande arbetsplatserna/organisationerna (alfabetisk ordning) Boliden, Indexator, Lycksele kommun, Region Västerbotten, Rototilt, Skellefteå kommun, Skellefteå Kraft, Storumans kommun, Umeå kommun, Vattenfall och Vindelns kommun.

Kvalifikationer

Du behöver ha en relevant högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet. Du har påvisad förmåga att självständigt leda människor och grupper och att snabbt få överblick och strukturerat driva komplexa projekt eller processer mot uppsatta mål. Du har en god förmåga att skapa gemenskap, locka fram kreativitet, skapa nätverk och goda relationer. Du kan tillgodogöra dig vetenskapliga skrifter och projektrapporter. Du kan uttrycka dig mycket väl i tal och skrift på det svenska språket och har en god nivå på engelska språket. Du har mycket god datorvana. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper, på lämpligheten för arbetet och på att du kompletterar övriga medarbetare i teamet på sådant sätt att ni tillsammans täcker in olika kunskapsområden och styrkor.

Det är meriterande om du har erfarenhet av eller kunskaper i persontrafikfrågor, beteendepåverkan, kompetensförsörjning, arbetsmiljö, hälsofrämjande eller miljöarbete. Det är meriterande om du har kunskaper om Västerbotten, särskilt om du har det om kommunerna Vindeln, Storuman, Lycksele, Skellefteå eller Umeå. Det är meriterande om du har erfarenhet av eller kunskaper om verkstadsindustri, energibolag, gruvindustri eller politiskt styrda organisationer. Det är meriterande om du har erfarenhet av eller kunskaper i stadsplanering, planering i mindre tätorter eller samhällsplanering och regional utveckling generellt. Erfarenhet av liknande projektarbete samt kunskaper om och erfarenhet av projektekonomi är också meriterande. Vi värdesätter kunskaper om genus- eller mångfaldsfrågor och ett kontaktnät inom det privata näringslivet eller offentliga arbetsplatser.

Övrigt

Arbetet innebär resor med tåg och buss huvudsakligen inom länet. Resa med övernattning, arbete kvällstid och även en del resor utanför länet kan förekomma. B-körkort krävs då vissa besök hos samarbetspartners kräver bilresa.

Fackliga kontaktpersoner

Lars Burström, Vision, tfn 070-697 69 27 och Barbro Granberg, SACO, tfn 070-258 57 01.

Information och frågor

För ytterligare information om vår verksamhet se www.regionvasterbotten.se. Frågor besvaras av Heidi Thörnberg, chef för kollektivtrafikmyndigheten 070-516 57 35 eller Peter Tapani, projektledare hållbara arbets- och tjänsteresor, 070-957 57 34.     

Ansökan


Ansökan skall vara Region Västerbotten tillhanda senast 5 maj 2019 via post, Box 443, 901 09 Umeå eller via e-post regionalutveckling@regionvasterbotten.se

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

 

Tillbaka till nyhetslistan