NYHETER 2022-11-18

Livemusik på Norrlands universitetssjukhus

Den 22 november klockan 12:00 blir det musik med Frida Johansson och Amanda Lindgren på Norrlands universitetssjukhus. Arrangörer är Norrlandsoperan och Alva kultur som under hösten inlett ett samarbete för att erbjuda musik, opera och dans i ett mindre format på universitetssjukhuset i Umeå, samt även på regionsjukhusen i Skellefteå och Lycksele.

Bild på musikerna Frida Johansson och Amanda Lindgren. Båda har pälsmössa på sig.

– Att möta livemusik på sjukhus kan ge närhet till känslor som förvåning, välbehag och glädje. Att sen få lyssna tillsammans med andra kan grunda oss och sätta in oss i ett vänligt sammanhang, säger Ann Helen Littbrand, kultursamordnare på Alva kultur.

På spelningen den 22 november är det musikerna Frida Johansson och Amanda Lindgren som tillsammans framför Fridas musik. Frida är en Umeåbaserad musiker och kompositör och hennes musik har spelats på teatrar, i TV-spel och i radions julkalender. Hon har sin grund inom folkmusiken och är medlem i vokalkvartetten Kraja, men har även rört sig i popvärlden med band som Säkert!, Barnet, Väärt, Ára och 1900.

En plan på lång sikt
Samarbetet mellan Norrlandsoperan och Alva kultur, som är ett centrum för kultur i vården och bedrivs av Region Västerbotten, sträcker sig tills vidare.

– Vi har långsiktiga planer, säger Ann Helen Littbrand. Samarbetet med Norrlandsoperan känns bra på en mängd olika sätt. Framför allt känns det meningsfullt att de som vistas på länets sjukhus kommer att få möta förstklassig musik, opera och dans under en lång tid framöver.


För mer information

Ann Helen Littbrand
Kultursamordnare på Alva kultur, Region Västerbotten
070-667 37 26, annhelen.littbrand@regionvasterbotten.se

Tillbaka till nyhetslistan