Nyheter

25 mar 2020

Sjukhusbiblioteken i länet stängs tillfälligt

Från och med torsdag 26 mars stänger vi sjukhusbiblioteken i länet utifrån risken för smittspridning av det nya coronaviruset.

19 mar 2020

2020-03-19 Information om bidrag och anslag mot bakgrund av covid-19, Kulturenheten Region Västerbotten

Region Västerbotten tar hänsyn till att utbrottet av covid-19 utgör särskilda skäl för förändringar i projekt eller verksamhet och vi har förståelse för bidragsmottagarnas situation. Vi kommer mycket troligt att ha ett behov av vidare dialog eftersom det i nuläget är svårt att förutse utvecklingen för både verksamheter och projekt. Kulturenheten vid Region Västerbotten följer löpande expertmyndigheternas rekommendationer och gällande lagstiftning.

13 mar 2020

Folkbiblioteken och det nya Coronaviruset

Spridningen av det nya Coronaviruset (COVID-19) påverkar oss alla. Folkbibliotekens grunduppdrag är att säkra fri tillgång till information och kunskap, också när en pandemi råder.

12 mar 2020

Marskonferensen inställd

På grund av restriktioner och lokala direktiv för att hindra smittspridning av Coronavirus, kommer bibliotekskonferensen Marskonferensen inte att genomföras den 23-24 mars.

05 mar 2020

Ny utställning på Galleri Alva – Växt där du står

För första gången visas sviten Växt där du står, där Peter Stridsberg undersöker hur minnet från en plats och naturen bevaras. Verken visas på Galleri Alva mellan 6 mars – 31 mars och inleds med vernissage på fredag 6 mars klockan 12:00.

03 mar 2020

Gränslöst - språk, identitet, liv - INSTÄLLT!

En dag om nationella minoritetsspråk, i samarbete med Region Jämtland Härjedalen, Region Norrbotten, Region Västerbotten och Region Västernorrland, men stöd av Statens kulturråd.

03 mar 2020

Det skrivande livet - En kväll med spännande samtal kring skrivande

Det samtalas kring frågor som: Kan man skriva vad och hur som helst? Gränslöst skrivande! Varför ska man skriva? Vad kan man skriva om?