NYHETER 2021-11-29

Ny vaccinationsmottagning öppnar i Skellefteå

Tisdagen den 7 december öppnar vaccinationsmottagningen på Anderstorg i Skellefteå. Arbete pågår med att iordningställa lokalerna för att kunna välkomna de första skellefteborna, som redan nu kan börja boka tid.

– Vi har inte haft kapacitet på hälsocentralerna att kunna vaccinera i den takt vi vill och behöver, så det känns jättebra att äntligen kunna erbjuda skellefteborna det här, säger Peter Bergman, verksamhetschef primärvård syd i Skellefteå.

Redan nu går det att logga in via e-tjänsterna på webbplatsen 1177.se och boka tid för första, andra eller påfyllnadsdosen mot covid-19 på vaccinationsmottagningen på Anderstorg. Det första vaccinationstillfället är den 7 december och till en början kommer det att finnas ett par hundra tider per dag att boka.

– Det här är en jätteapparat vi startar upp, så vi börjar lite försiktigt för att se att allting rullar på som det är tänkt. Sen kommer vi successivt att öka kapaciteten, säger Peter Bergman. 

Hårt tryck på hälsocentralerna 

Primärvården i Skellefteå har varit hårt belastad under pandemin och hälsocentralerna har arbetat intensivt med både ordinarie verksamhet och med vaccinationer.

– Det här kommer att underlätta för hälsocentralerna. De kommer nu i större utsträckning kunna lägga sina resurser på ordinarie verksamhet och öka tillgängligheten, säger Peter Bergman.

Har ni tillräckligt med personal som kan vaccinera?
– Jag skulle säga att bemanningen är god. Vi får bland annat hjälp av våra fantastiska före detta medarbetare som vill vara med och vaccinera, säger Peter Bergman.

Hur gör man för att boka tid på mottagningen?
– I nuläget hänvisar vi till bokning via e-tjänsterna på 1177.se. Det går inte att ringa till mottagningen eller 1177 på telefon för att boka tid, och det finns inga drop in-tider. Vi provar oss fram, och det kan komma att ändras framöver, berättar Peter Bergman.

Den som inte har möjlighet att boka tid via 1177.se kan ringa till valfri hälsocentral och få hjälp med bokning.

Personer över 65 år kommer även att kunna boka tid för influensavaccin i samband med påfyllnadsdosen.

Endast de som tillhör den grupp som erbjuds påfyllnadsdos kan boka tid för den. Övriga kommer att avbokas. Regionen arbetar med planeringen för vaccination för övriga grupper. Alla som vill kommer att få vaccin.

Tillbaka till nyhetslistan