NYHETER 2023-02-13

Region Västerbotten del av Team Sweden på innovationsmässan Transfiere

När innovationsmässan Transfiere går av stapeln i Málaga den 14-17 februari finns representanter från Region Västerbotten på plats. Transfiere är Spaniens stora mässa kring forskning, utveckling och innovation.

Manuel Gonzalez och Virginia Zazo
Manuel Gonzalez och Virginia Zazo, grundare av Västerbotten utan gränser Foto: Virginia Zazo

Region Västerbotten representeras av överläkare Manuel Gonzales, en av grundarna av projektet Västerbotten utan gränser. Under mässan delar regionen monter med bland annat Business Sweden, Ericsson, RISE, och Alfa Laval. Tillsammans representerar de den svenska delegationen Team Sweden.

Region Västerbotten har blivit särskilt inbjudna för att berätta mer om den modell för distansbaserad vård som utvecklats inom ramen för projektet Västerbotten utan gränser. Projektet möter utmaningen med kompetensbrist i norra regionerna genom att vårdpersonal på distans utför vårdinsatser för Region Västerbotten.

Från Västerbotten deltar även tre företag, knutna till Uminova Innovation, med digitala lösningar för vård och omsorg samt Umeå universitet. Även Finland deltar med en delegation. Det finns ett stort intresse för arbetet med digitalisering i Norden.

Läs mer

Transfiere 2023

Västerbotten utan gränser

Tillbaka till nyhetslistan