NYHETER 2022-09-21

Västerbottens kandidat till Stora turismpriset finns i Skellefteå

– The Wood Hotel i Sara kulturhus blir Västerbottens kandidat till Stora turismpriset 2022. Hotellet har med sitt nytänkande och hållbarhetsfokus fått stor uppmärksamhet både nationellt och internationellt trots att de bara varit i gång knappt ett år, säger Annika Sandström regionturismchef vid Region Västerbotten.

The Wood Hotel i Sara kulturhus
The Wood Hotel i Sara kulturhus. Foto: Visit Skellefteå

The Wood Hotel är en av världens högsta träbyggnader, placerad i centrala Skellefteå – ett koncept som tagit besöksnäringen i Västerbotten till nya höjder och förflyttat skogen in till staden. Här finns 205 rum och sviter, flera restauranger och barer samt ett rooftop spa. Att hotellet är byggt i trä bidrar till att byggnaden i sig är klimatpositiv.

– Att bli nominerad till Stora Turismpriset 2022 visar att våra ledord passion, inspiration och omtanke för gäster, personal och planeten ger våra besökare en hållbar upplevelse, säger hotelldirektör David Åberg. 


Om Stora Turismpriset
För att vinna Stora Turismpriset måste de nominerade kunna visa att de bidrar till nytänkande och innovativ utveckling av besöksnäringen. Dessutom ska de arbeta metodiskt och målmedvetet för att utveckla, sprida och dela kunskaper och för att utveckla en hållbar verksamhet.

21 kandidater nomineras i sina respektive län och årets prisutdelning sker den 30 november på Vasateatern i Stockholm i samband med konferensen Besöksnäringen på agendan.

Priset delas ut av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism, med Tillväxtverket som huvudman. Stiftelsen utser även Årets ciceron och arbetar aktivt för att sprida kunskap till besöksnäringens aktörer. Stora Turismpriset - Tillväxtverket 


För mer information
Annika Sandström
Regionturismchef, Region Västerbotten
070-550 16 08, annika.sandstrom@regionvasterbotten.se

Tillbaka till nyhetslistan