Framtidens vård och utmaningar i en film om Nus

Tidningen Dagens Medicin har gjort en film om Norrlands universitetssjukhus i Umeå, som har utsetts till det bästa universitetssjukhuset i Sverige. Temat för kortfilmen är framtidens vård och utmaningar.

Dagens Medicin utser varje år Sveriges bästa sjukhus och Norrlands universitetssjukhus (Nus) har fått utmärkelsen vid tre tillfällen.

Hög medicinsk kvalitet och nöjda patienter utmärker Norrlands universitetssjukhus

Tidningen har producerat en kortfilm i samarbete med Västerbottens läns landsting, nuvarande Region Västerbotten, på temat framtidens vård och hur sjukvården ska kunna möta morgondagens utmaningar. Det som utmärker Nus är hög medicinsk kvalitet och nöjda patienter, vilket bådar gott för framtiden.

Samverkan mellan länets sjukhus Nus, Skellefteå lasarett och Lycksele lasarett är ett bärande tema i filmen, som också lyfter samverkan med grannarna i den norra sjukvårdsregionen och Umeå universitet.

Medverkar gör bland annat dåvarande hälso- och sjukvårdsdirektör Ann-Christin Sundberg samt verksamhetscheferna för Ortopedkliniken och Hjärtcentrum, Ulrica Bergström och Magnus Hedström.

Se filmen på YouTube