NYHETER 2023-01-02

Xiaolei Hu utvecklar vården med sin forskning

I 11 år har Xiaolei Hu jobbat som forskare och läkare på neurorehabiliteringen på Norrlands universitetssjukhus i Umeå. Där rehabiliterar hon och hennes kollegor patienter med stroke, ryggmärgsskada, traumatisk hjärnskada och övriga neurologiska sjukdomar.

Xiaolei Hu står i korridor, har på sig vårdkläder, ler och tittar in i kameran. Foto

Vill du också jobba på neurorehabiliteringen?

Välkommen med din ansökan!

Ledigt jobb: specialistläkare sökes till neurorehabiliteringen i Umeå

Ledigt jobb: ST-läkare inom rehabiliteringsmedicin sökes till Umeå

Ledigt jobb: sjuksköterskor sökes till neurorehabiliteringen i Umeå

 

– Det bästa med mitt jobb är att jag får hjälpa patienter så att de kan leva ett bra liv trots sjukdom eller skada. Det är en bred patientgrupp och vi har ett fint teamarbete på avdelningen och dagvård där vi kompletterar varandra, berättar Xiaolei Hu.

Xiaolei Hu tog sin läkarexamen 1990 i Kina och sen 2009 i Sverige. Hon har haft en kombinerad läkar- och forskartjänst på Norrlands universitetssjukhus och Umeå universitet sedan 2009. Nu är hon docent och överläkare inom rehabiliteringsmedicin.

– Genom min forskning om strokerehabilitering får jag vara med och utveckla vården för våra patienter. Jag har flera yngre kollegor som också vill forska och jag gör mitt bästa för att hjälpa dem, det är en styrka inför framtiden. Utvecklingen går snabbt och det är mycket som händer inom det här området, det är viktigt att kunna implementera de evidensbaserade rehabiliteringarna inom vården, säger Xiaolei Hu.

När hon inte forskar eller tar hand om sina patienter undervisar hon om rehabilitering efter förvärvade hjärnskador och ryggmärgsskador för de som studerar inom läkarprogrammet och fysioterapeutprogrammet vid Umeå Universitet.

 

 

 

Tillbaka till nyhetslistan