Nyheter

06 okt 2022

VUX i Skellefteå inviger labb

Ett nytt labb invigdes idag på VUX i Skellefteå – ett viktigt steg för att höja utbildningsnivån och ge eleverna ökad kompetens som ännu bättre motsvarar branschens efterfrågan.

06 okt 2022

Västerbotten satsar stort på innovationsledning

Som första region i Sverige tar Region Västerbotten nu ett helhetsgrepp för att främja innovation ur ett regionalt perspektiv. En stor satsning för att utbilda innovationsledare har påbörjats i Skellefteå och Umeå, samt planeras i Lycksele.

05 okt 2022

Regionfullmäktige sammanträder den 11 oktober

Regionfullmäktige sammanträder i Umeå på tisdag den 11 oktober. Följ mötet via sändningen här på regionens webbplats.

05 okt 2022

Räcker den digitala kompetensen i Västerbottens landsbygdsföretag?

Har små företag på Västerbottens landsbygd den digitala mognad de behöver för att utveckla sin verksamhet och klara den gröna omställningen? Projektet KADIL genomför just nu en kartläggning med syfte att undersöka behoven och skapa en ökad medvetenhet hos företag om digitaliseringens möjligheter till effektivare arbetsprocesser och tillgång till nya och större marknader.

03 okt 2022

Rekommendation om allmän vaccination av barn tas bort

Från och med den 1 november tar Folkhälsomyndigheten bort rekommendationen om att barn och unga som är mellan 12 och 17 år ska vaccinera sig mot covid-19. Det meddelade myndigheten under fredagen. Region Västerbotten kommer att följa Folkhälsomyndighetens rekommendation.

03 okt 2022

Nu identifieras riskerna i Region Västerbotten

Region Västerbottens revisorer har en oberoende ställning och genomför varje år många viktiga granskningar av hur regionen styrs och fungerar. Nu pågår ett arbete för att ringa in de största riskerna i organisationen. – Vi vill identifiera de områden som verkligen behöver granskas, säger Petter Bergner, sakkunnig på Region Västerbottens revisionskontor.