Nyheter

31 aug 2023

AnOpIva söker kollegor när barnsektion ska öppnas

Den första december startar en ny barnsektion på Norrlands universitetssjukhus i Umeå. Just nu söker personalen på operation 2 där sektionen ska öppna med ljus och lykta efter nya kollegor som har ett intresse av att jobba med barn. – ​​​​​​​Det räcker med att vara utbildad narkossköterska, operationssköterska eller undersköterska. Det viktiga är att man är intresserad av att jobba med barn, även om man inte har barnerfarenhet sedan tidigare, säger Niklas Larsson som är verksamhetschef på AnOpIva.

29 aug 2023

Karriärtjänst möjliggörare för nya forskare

Camilla Sandberg, fysioterapeut och docent, har kommit dit hon är idag tack vare att hon fått karriärtjänster för forskare i början av sin karriär inom Region Västerbotten.

18 aug 2023

Flera fall av harpest i Västerbotten

Under de senaste veckorna har det setts en ökning av antalet patienter med misstänkt eller bekräftad harpest. Hittills har de flesta fallen konstaterats i Västerbottens kustområden.

14 aug 2023

Möt Mias terapihundar Rudolf och Pippi på bup i Skellefteå

Voff! Nu kan barn och unga få hjälp av fyrbenta terapeuter på barn- och ungdomspsykiatrin i Skellefteå. I maj månad togs nämligen beslut om att införa terapihundar som en del i behandlingen. Hundarna Rudolf och Pippi är färdigutbildade och jobbar tillsammans med fysioterapeuten Mia Grönlund Forsgren. – Det har varit väldigt positiv respons från patienter och vårdnadshavare. Det har varit några som varit besvikna och frågat ”Var är den där hunden? Jag vill också träffa den”, säger Mia Grönlund Forsgren med ett skratt.

09 aug 2023

Kort reflektion ökar arbetsglädjen

Varje morgon träffas personal vid hand- och plastikkirurgen vid Norrlands universitetssjukhus en kort stund för att reflektera över gårdagen. Samtidigt stärks samarbetet och den psykosociala tryggheten i teamet ökar.