Nyheter

14 feb 2019

Röster från norr - Sápmi och Tornedalen

Regionbiblioteken i Norrlandslänen i samarbete med Littfest bjuder in till en eftermiddag om språk och litteratur. Vilka språk och röster kan och får höras?

14 feb 2019

Livsstilsförfattare besöker Skellefteå sjukhusbibliotek

Den 19 februari besöker den Umeåbaserade författaren Åsa Axelsson Skellefteå sjukhusbibliotek för att prata om sin bokdebut: Jag lämnar ekorrhjulet – ett liv utan lönearbete.

13 feb 2019

Brodera en selfie eller tälj

Workshop med Drop in. Brodera en selfie (självporträtt) eller tälj med länshemslöjdskonsulenterna Kristina Ersviken och Isac Enetjärn.

13 feb 2019

Pride Skellefteå 11-17 februari

Pridefestival i stan! Vi på biblioteket har mycket böcker med HBTQtema som blandar allt från serier till fakta. Fira Pride genom att besöka oss och kika på vad vi lyfter fram i ämnet.

08 feb 2019

Umeå Konsthögskola ställer ut på Alva kultur i februari

Förstaårsstudenterna vid Umeå Konsthögskola ställer ut på Galleri Alva mellan den 8-19 februari. Utställningen inleds med vernissage fredag den 8 februari kl.11.30. En helt unik upplevelse.

06 feb 2019

Skrivinspiration! Hitta modet att fortsätta eller gnistan att börja

Hur skrivs en novell, en roman eller en dikt? Hur kommer du vidare med ditt manus som ligger och skaver i byrålådan? Har du en idé till en text och vet inte hur du ska börja?