Nyheter

23 feb 2022

Ny utställning på Galleri Alva: ”Ctrl+ Affect”

Ctrl+ Affect är en konstutställning av förstaårseleverna på masterprogrammet i fri konst vid Konsthögskolan i Umeå. Den visas på Galleri Alva mellan den 25 februari – 8 mars.

21 feb 2022

Storumans bibliotek först ut att hbtq-diplomera sig

På alla folkbibliotek, sjukhusbibliotek och flera skolbibliotek i Västerbotten utbildas bibliotekspersonalen i frågor som rör sexualitet och könsidentitet samt livsvillkor för hbtq-personer. Regionbibliotek Västerbotten och Folkhälsoenheten står bakom utbildningen som avslutas med en hbtq-diplomering. Först ut att fira sin diplomering är Storumans bibliotek och den 14 mars är det dags för biblioteket i Norsjö.

17 feb 2022

1 miljon till kulturföreningar i Västerbotten

Västerbottens kulturföreningar får 1 miljon kronor i stöd under 2022, det fastslogs idag under regionala utvecklingsnämndens möte. Stödet riktas i första hand till verksamheter som arbetar för ökat engagemang och lika villkor för barn och unga att delta i kulturaktivteter.

09 feb 2022

Konsthögskolan ställer ut på Galleri Alva

Den 11–18 februari har Konsthögskolan vid Umeå universitet sin årliga utställning på Galleri Alva. Utställningen har namnet DÅ och det är klass BFA1 som ställer ut på temat minne. Vernissage hålls digitalt på fredag den 11 februari kl. 18:00.