NYHETER 2024-06-28

Business Arena prisas för Almedalens bästa Stockholmsperspektiv

Region Västerbottens pris till en aktör som ser hela bilden

Business Arena prisas för Almedalens bästa Stockholmsperspektiv
Business Arena prisas för Almedalens bästa Stockholmsperspektiv Foto: Patrik Trädgårdh

Region Västerbotten har sedan 2015 i Almedalen delat ut ett pris till en aktör eller person som från en position utanför norra Sverige kan lyfta blicken och se hela landets potential och behov.

Årets vinnare av Almedalens bästa Stockholmsperspektiv är Business Arena, Nordens största mötesplats för aktörer på ledande befattning i fastighets- och samhällsbyggnadssektorn. Business Arena ägs av Fastighetsnytt Förlags AB, som är en del av Bonnier. Priset delades ut av regionrådet Rickard Carstedt hos Region Västerbotten i Almedalen den 27 juni.

– Vi är oerhört stolta över denna utmärkelse. Skrivningen i motiveringen "att vi kan se till Sveriges bästa" är något vi verkligen försöker eftersträva i vårt dagliga arbete och som genomsyrar hela vår verksamhet. Mediehusen har en viktig roll med möjligheten att verka oberoende, i en miljö där många driver enskilda frågor i kommersiellt syfte. På Business Arena är de viktigaste frågeställningarna alltid i fokus och därför är vi väldigt glada för att vår genuina drivkraft att skapa samhällsnytta genom möten mellan det privata och offentliga uppmärksammas, säger Victor Karlsson, Sverigechef Fastighetsvarumärkena, Bonnier News Business.

 

Prismotivering:

Ett starkt och enat samhälle behöver bygga relationer, samarbeten, mötesplatser – och faktiska byggnader där vi kan bo, arbeta och umgås. I den stora samhällsomvandlingen som sker i norra Sverige idag är det en av våra viktigaste frågor.

Årets pris för Almedalens bästa Stockholmsperspektiv går till en aktör som ser hela bilden, som skapar möten och bygger kunskap från norr till söder. Med en etablerad mötesplats på högsta nivå för aktörer i fastighets- och samhällsbyggnadssektorn låter de oss dela erfarenheter så att vi tillsammans kan se till hela Sveriges bästa.

Business Arena arrangeras årligen i Norr, Syd, Väst, Stockholm, Helsingfors, Oslo, Köpenhamn och under Almedalsveckan. Arrangörerna, tidningen Fastighetsnytt och Fastighetsnytt Förlags AB som är en del av Bonnier, vet precis som vi att samhället byggs i hela landet – och det är bara så vi kan utvecklas och bli starkare.

 

Tidigare pristagare:

2023 Peter Larsson
2022 Dagens Industri
2021 Priset delades inte ut pga. pandemin
2020 Priset delades inte ut pga. pandemin
2019 Crister Fritzson, VD, SJ
2018 Entreprenörskapsforum
2017 Dagens Samhälle
2016 Kristoffer Tamsons (M)
2015 Skanska

 

Läs mer om Almedalens bästa Stockholmsperspektiv:

https://www.regionvasterbotten.se/externa-relationer-och-strategisk-platsutveckling/motesplatser/almedalen/almedalens-basta-stockholmsperspektiv

Tillbaka till nyhetslistan