Strateg för Externa relationer

Lediga tjänster

Region Västerbotten har också en påverkande roll i utformningen av europeiska och nationella prioriteringar. Genom ett politiskt deltagande i nätverk och plattformar skapas förutsättningar för inflytande i de beslutsprocesser som påverkar regionens förutsättningar till hållbar tillväxt och utveckling. Enheten för Externa relationer och strategisk platsutveckling arbetar för att stärka samarbeten, närvaro och påverkan på den regionala, nationella och internationella arenan.

Nu söker Region Västerbotten:

Strateg för Externa relationer

Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid, efter överenskommelse. Tjänsten är organisatoriskt placerad inom enheten för Externa relationer och strategisk platsutveckling

Placeringsort: Umeå

Arbetsuppgifter

Internationellt samarbete, kommunikation och ökad omvärldsorientering är framgångsfaktorer för Region Västerbottens uppdrag för tillväxt och regional utveckling.

Arbetsuppgifterna som strateg avser i första hand att vara aktiv och engagerad i de olika internationella nätverk och samarbeten som Region Västerbotten är med i, men också att stödja våra medlemmar, förtroendevalda, kollegor och samarbetspartners att ta tillvara internationaliseringens möjligheter.

Arbetet innebär även insatser för strategisk kommunikation och påverkan samt att vara delaktig i att utveckla och tillhandahålla forum, värdskap, mötesplatser och samverkansplattformar som profilerar och stärker Västerbottens varumärke.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning eller motsvarande erfarenheter. Du bör både ha dokumenterad flerårig erfarenhet av internationellt samarbete och av att ge stöd till förtroendevalda som verkar i internationella fora/sammanhang. I ditt arbete som strateg har du att hantera kvalificerade kontakter med våra medlemmar, myndigheter och institutioner. Det ställer krav på kunskap om hur samhället styrs, mycket god samarbetsförmåga och gott företrädarskap.

De komplexa frågeställningar som förekommer i arbetet kräver en hög grad av diplomati, kreativitet och analytisk förmåga varför vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. För tjänsten efterfrågas goda språkkunskaper i engelska, god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, samt möjlighet att resa tjänsten. Erfarenheter av mediahantering, sociala medier och uppdragsskrivande är meriterande. Du bör dessutom ha goda kunskaper om och erfarenheter av europeiskt samarbete, dess institutioner och relevanta beslutsvägar. B-körkort är ett krav.

Fackliga kontaktpersoner
Barbro Granberg, SACO 070 - 258 57 01

Information och frågor
För ytterligare information om vår verksamhet se: www.regionvasterbotten.se. Frågor besvaras av Thomas Hartman, chef enheten Externa relationer och strategisk platsutveckling, tfn 070-666 49 95.

Ansökan skickas till
Ansökan skall vara Region Västerbotten tillhanda senast 18 januari 2019 via post, Box 443, 901 09 Umeå eller via e-post regionalutveckling@regionvasterbotten.se

Tillbaka till nyhetslistan