Upphandlade läkemedel

En regional upphandling av rekvisitionsläkemedel till sjukhus, primärvård och tandvårdskliniker genomförs i olika omgångar under året.

För vissa produkter kan avtal förlängas och för  vissa produkter görs en ny upphandling då det kan ha blivit förändringar på marknaden, nya behov uppkommit ovs. Giltigheten för avtalen i sammanställningen är från och med  2015-03-01 fram till längst 2020-02-28. Avtalsperioder varierar mellan olika grupper av läkemedel, eftersom upphandlingen sker i omgångar. De olika avtalstiderna framgår för varje läkemedel i dokumentet över upphandlade läkemedel.

Ändringar inför oktober:

  • Varunummer ändring för Viaflo 0,9% Nacl 100 ml, från Baxter. De har ändrat antalet enheter (från 50x100 ml till 60x100 ml) i sina förpackningar.
  • Fluez Tetra förpackningarna är ändrade från 1 pack till 10 pack. Det kommer att vara tillgängligt för beställning senast sista veckan i oktober och ha utgångsdatum i slutet av januari 2020. Beställs från Tamro.
  • Priset på Paclitaxel Accord, 25 ml, sänks till 85,0 kr under perioden 2019-09-06 – 2020-01-31. Beror på att de har ett stort lager av 25 ml som de gärna vill att  vi ska använda.

Vaccination mot HPV och livmoderhalscancer

Upphandling av diabeteshjälpmedel

Förbrukningsartiklar inom diabetesvården upphandlas gemensamt av regionerna i norra sjukvårdsregionen, vilket innebär stora fördelar genom samordning och kostnadsförbättring av sortimentet samt att hanteringen och användningen av förbrukningsartiklarna effektiviseras.

Produkter och priser uppdaterade i avtalsdatabas www.e-avrop.com/vll/e-Avtal

Vid avtalsfrågor om upphandling av diabeteshjälpmedel, kontakta
Johan Wahlström
Upphandlare Region Västerbotten
Telefon: 090-785 85 32
E-post johan.wahlstrom@regionvasterbotten.se• Vi har kompletterat vissa varunummer med GSK för att säkerställa att vi får leverans (och rätt pris) av Encepur om de redan avtalade varorna restar

Yvonne Nilsson Läkemedelsstrateg
E-post
yvonne.nilsson@regionvasterbotten.se
Mobil
070-209 04 08