NYHETER 2022-06-15

Galleri Alva visar Ny konst på NUS

”Ny konst på NUS” består av sju förslag på konstnärlig gestaltning till nya psykiatrin, byggnad 28. Utställningen visas på Galleri Alva 17 juni – 23 augusti och innehåller skissbeskrivningar, modeller, renderingar, materialprover och dokumentationer av de färdiga verken. Vernissage med konstkonsulten Camilla Caster hålls på fredag 17 juni 12.00.

ny konst på nus

– När en ny byggnad planeras är det viktigt att konsten kommer in i ett tidigt skede. Det gör det möjligt att låta större konstnärliga gestaltningar samspela med arkitektur, inredning och övrig byggteknisk verksamhet som el och ventilation. Därmed blir konsten en integrerad del av byggnaden för att skapa välkomnande och konstnärligt intressanta miljöer, säger Peter Lundström utställningsansvarig på Galleri Alva.

Konstgestaltningarna har tagits fram genom upphandling enlig LOU. I processen har konstkonsult, arkitekt, projektledare och representanter från verksamheten deltagit. I slutskedet deltog även driftpersonal och tekniska konsulter för att säkerställa att konstgestaltningarna kan fungera i sjukhusmiljö.

Titel: Ny konst på NUS
Tid: 17 juni – 23 augusti 2022
Vernissage: Fredag 17 juni kl 12.00
Plats: Galleri Alva, Norrlands universitetssjukhus, byggnad 1D
Öppettider: måndag-torsdag 10-16, fredag 10-14. Stängt 18 juli - 22 juli.


För mer information

Peter Lundström
Utställningsansvarig, Galleri Alva
070-598 94 36
jarl.peter.lundstrom@gmail.com

Tillbaka till nyhetslistan