NYHETER 2020-10-08

Nationellt bibliotekspris till Umeå och Västerbotten

Regionbibliotek Västerbotten gratulerar Jon Fällström, IKT-pedagog på Umeå stadsbibliotek, till vinsten av Greta Renborgs pris 2020.

Juryn motiverar sitt beslut med att peka på Jons förmåga att på ett respektfullt sätt inspirera både biblioteksanvändare och kollegor. ”Jon Fällström bygger broar över digitala klyftor och öppnar nya dörrar mellan biblioteket och det övriga samhället.” 

Läs hela motiveringen hos Svensk Biblioteksförening

– Det är roligt att Jons arbete uppmärksammas över hela Sverige. I Västerbotten gör de långa avstånden att digital delaktighet blir extra viktigt. Jon har förmågan att alltid sätta allmänhetens fokus i fokus, säger Johan Sundlöf, biblioteksutvecklare, Regionbibliotek Västerbotten.

 

Om Greta Renborgs pris

Svensk biblioteksförening instiftade priset till bibliotekarien Greta Renborgs 65-årsdag 1986. Greta Renborg var en dynamisk och radikal bibliotekarie som använde nyskapande och okonventionella metoder för att få nya grupper att ta del av bibliotekets verksamhet. Priset utdelas årligen till ett bibliotek eller en enskild biblioteksanställd som arbetar i Greta Renborgs anda. 

Tillbaka till nyhetslistan