NYHETER 2022-03-16

Norsjö bibliotek hbtq-diplomerat

På alla folkbibliotek, sjukhusbibliotek och flera skolbibliotek i Västerbotten utbildas bibliotekspersonalen i frågor som rör sexualitet och könsidentitet samt livsvillkor för hbtq-personer. Regionbibliotek Västerbotten och Folkhälsoenheten står bakom utbildningen som avslutas med en hbtq-diplomering.

Måndag den 14 mars blev biblioteket i Norsjö en hbtq-diplomerad verksamhet. Författaren Sara Wikman medverkade med skolbesök och författarsamtal på biblioteket. 

– Det är jätteroligt att biblioteken trots fördröjning på grund av pandemin, nu börjar slutföra sin utbildning och att vi kan dela ut diplom både till personal och verksamheter. Det blir ett startskott för ett omfattande förbättringsarbete på biblioteken, för att öka trygghet, medvetenhet och jämlikhet runt hbtq, säger en av arrangörerna Christer Edeholt, biblioteksutvecklare vid Regionbibliotek Västerbotten.

Utbildningen är en del av Västerbottens biblioteks inkluderingsarbete med hbtq i fokus. Den sammanfattas med ”Du har rätt att vara du” något som också står på tygkassar, pins och flaggor som tryckts upp och spridits på biblioteken.

Tillbaka till nyhetslistan