NYHETER 2020-03-09

Ny utställning på Galleri Alva – Växt där du står

För första gången visas sviten Växt där du står, där Peter Stridsberg undersöker hur minnet från en plats och naturen bevaras. Verken visas på Galleri Alva mellan 6 mars – 31 mars och inleds med vernissage på fredag 6 mars klockan 12:00.

Peter Stridsberg undersöker hur växter kan bli immateriella negativ över människans minnen från naturen. Med sina avtryck av växter bevarar han samlandet av minnen från naturen, men vad är ett minne av naturen? Verken föreställer torkade växter vars åminnelse nu återspeglas tillbaka på människan.

Om konstnären

Peter Stridsberg är född 1994 i Göteborg och är verksam i Kungälv. Han arbetar inom fotografi, screentryck och installation. Stridsberg har erhållit en masterexamen vid Konsthögskolan vid Umeå Universitet 2019. Peter haft flertalet solo- och grupputställningar både nationellt och internationellt. Stridsberg har mottagit Konstnärsnämndens Assistentstipendium 2019 och blivit nominerad till Young Nordic Photographer vid Landskrona Fotofestival 2017.

Hans verk har tidigare visas på Galleri Andersson Sandström i Stockholm, Bildmuseet Umeå, Göteborgs konstförening och Daegu Photo Biennale i Sydkorea. Nästa år kommer han att presentera sitt konstnärskap med en soloutställning på Rejkavik Photography Museum.

 

Konstnär: Peter Stridsberg
Titel: Växt där du står
Tid: 6 mars – 31 mars 2020
Vernissage: fredag 6 mars kl.12:00
Plats: Galleri Alva - Norrlands universitetssjukhus, byggnad 1D
Öppettider: måndag-torsdag 10-16 Fredag 10-14

 

Om Galleri Alva

Alva kultur, ett centrum för kultur i vården, på Norrlands universitetssjukhus i Umeå. Inrättandet av ett kultur i vården-centrum innebär att en fysisk mötesplats för olika kulturarrangemang finns tillgängligt för patienter, anhöriga och anställda inom landstinget och ger möjlighet till miljöombyte och rekreation. Alva kultur samordnar, uppmuntrar till och arrangerar olika former av kulturupplevelser och aktiviteter inom de tre sjukhusen och arbetar även med kultur i arbetslivet riktat direkt till personal inom landstinget.

Mer om Alva kultur

Tillbaka till nyhetslistan