EU:s Återhämtningsplan

EU har beslutat om en fond på 750 miljarder euro för att stödja den ekonomiska återhämtningen i Europa efter coronapandemin.

Eu logga samt Europa direkt för Västerbotten och Norrbotten

EU har beslutat om en fond på 750 miljarder euro för att stödja den ekonomiska återhämtningen i Europa efter coronapandemin.

I somras beslutade EU om ett stödpaket för att återstarta Europas ekonomier, och i december 2020 godkände Europaparlamentet EU:s nya långtidsbudget för 2021-2027. Summan av detta är en ambitiös plan som ska starta om ekonomin och bygga ett grönt, digitalt och motståndskraftigt Europa efter covid-19.

Hur kommer detta att påverka Sverige och oss i Västerbotten och Norrbotten?

I detta lunchseminarium möter ni Jens Matthiessen, ekonomisk rådgivare vid EU-kommissionens Sverigekontor, Erik Bergkvist, Europaparlamentariker, Rickard Carstedt, regionråd Västerbotten samt John Kostet, rådgivare vid North Sweden European Office i Bryssel

De kommer att berätta om bakgrunden till EU:s återhämtningsfond, hur diskussionerna går i Bryssel och hur de ser att fonden kan komma att påverka Sverige i allmänhet, och oss i norr i synnerhet.

Seminariet är öppet för alla och vänder sig särskilt till dig som på olika sätt arbetar med EU-medel i kommuner/regioner som tjänsteman eller politiker.

NÄR: 21 april 11.45-13.00
VAR: Online via Zoom på en dator nära dig. Anslut via denna länk:
https://us02web.zoom.us/j/85169057159?pwd=citGbjBiamlxVHNxUkg4c1dmNkEvdz09

Meeting ID: 851 6905 7159
Passcode: 2021

Välkommen!
Evenemanget arrangeras av Europa Direkt Västerbotten och Europa Direkt Norrbotten i samarbete med Region Västerbotten.