Lärling inom folktandvården

Det kan vara svårt att veta vilken yrkesväg som är rätt för dig. Folktandvården erbjuder därför möjligheten att jobba som lärling i sex månader med lön på någon av tandklinikerna i Skellefteåområdet.

Som lärling har du chans att få en djupare insyn i tandvården innan du bestämmer dig för en utbildning – förhoppningsvis inom tandvård.

Hur ansöker jag?

Du kan söka till lärling om du

  • har fyllt 18 år
  • har läst ett fullständigt gymnasieprogram
  • och är i början av ditt yrkesliv.

Blir du antagen får du en visstidsanställning i sex månader med lön. Du behöver inga förkunskaper om tandvård för att söka.

Här kan du jobba som lärling

Just nu kan du ansöka om att jobba som lärling inom folktandvården i Skellefteåområdet. Sista dag för ansökan är 17 maj 2023.

Lärling till folktandvården i Skellefteå

Arbetsuppgifter

Som lärling får du följa tandvårdspersonalen och ta del av olika arbetsuppgifter på kliniken. Du får även delta vid olika typer av patientbehandlingar.

Du kommer ha vissa egna arbetsuppgifter som du kan utföra utan utbildning. Till en början under handledning och så småningom mer självständigt. Det kan till exempel vara enklare assistansarbete till tandläkare, tandhygienist och tandsköterska, sterilarabete samt vissa administrativa uppgifter.

I programmet ingår både utbildningsdag och studiebesök.

Studera vidare

Väljer du att utbilda dig inom tandvård finns det goda möjligheter att få ett arbete direkt efter avslutade studier.

Som medarbetare inom folktandvården hjälper du människor samtidigt som du arbetar med den senaste tekniken. Här får du omväxlande och utvecklande arbetsuppgifter som du utför både självständigt och tillsammans med arbetskamrater i ett samspelt team. 

Inom folktandvården får du vara med och forma framtidens tandvård och göra skillnad för västerbottningarna.