Se webbinarieserien "Technology use for Covid 19 response” i efterhand

Under hösten har projektet Vård och omsorg på distans arrangerat webbinarieserien "Technology use for Covid 19 response” som har belyst hur lösningar för vård och omsorg på distans kan hjälpa att skydda våra mest utsatta medborgare. Webbinarierna går nu att se i efterhand.

Webbinarieserien har bestått av fyra webbinarium med olika teman och gästföreläsare. De frågor som behandlades var bland annat;

  • Vilka distansöverbryggande tjänster för vård och omsorg finns i norden?
  • Hur kan tekniken föras till de människor som behöver den och/eller inte vet hur man använder den?
  • 
Hur kan vi snabba på innovation inom vård och vård?
  • Varför är det viktigt med innovation inom vård och omsorg, framförallt i glesbygd?

Se filmerna från webbinarieserien

Alla fyra webbinarier har spelats in och går att se i efterhand via projektets hemsida. Där kan du också ta del av de presentationer som hölls under webbinarierna. Webbinarieserien hölls på engelska.

Se webbinarierna och läs mer

Relaterat

Under våren 2020 publicerades en debattartikel i Dagens Samhälle som diskuterade varför den digitala omvandlingen inom vård och omsorg går så sakta. 

Läs debattartikeln "Tjugo procent är teknologi – resten är kultur och ledarskap".

Om Vård och omsorg på distans

Vård och omsorg på distans, VOPD, är ett projekt under Nordiska ministerrådet och inom ramen för svenska ordförandeskapet 2018. Glesbygdsmedicinskt centrum – Region Västerbotten och Nordens välfärdscenter projektleder arbetet med stöd av det nordiska forskningsinstitutet Nordregio.

Läs mer om projektet

Tillbaka till nyhetslistan