Närsjukvårdsområde södra Lappland

Som en av Region Västerbottens medarbetare i södra Lappland får du ett arbete som både utmanar dig och ger mening i vardagen. Här får du vara med och göra skillnad för andra.

 

Du får möta patienter som befinner sig i olika situationer i livet och du får tid att lära känna dem. Arbetsuppgifterna som ofta varierar kommer att ge dig en bred kompetens. Vi har långa avstånd mellan våra verksamheter, men det hindrar oss inte från att ha nära samarbeten med korta beslutsvägar. Vi hjälps åt och bryr oss om varandra – här hejar vi på alla vi möter.

Det finns en lyhördhet för varje enskild medarbetares engagemang och drivkrafter. Vi värdesätter vikten av att både arbeta självständigt och tillsammans med andra. På så vis får du möjlighet att växa i din roll.

En fritid med många möjligheter

Det är enkelt, lugnt och tryggt i södra Lappland. Vill du njuta av natur och friluftsliv så är skog, sjö, älv och fjäll aldrig långt borta. Samtidigt kan du även ta del av kulturupplevelser och vårt rika föreningsliv.

Trots att avstånden är långa finns en närhet mellan människorna. Det finns också en närhet i form av tid – här fastnar du aldrig i långa bilköer till skola, arbete eller aktiviteter.

Hör några av våra medarbetare berätta om jobbet och livet i södra Lappland:

 

 

 

 

Om närsjukvårdsområde södra Lappland

Södra Lappland är ett stort upptagningsområde som storleksmässigt motsvarar Schweiz. Lycksele är ett nav i området och här finns även ett av länets tre sjukhus med många olika specialistkliniker.

I närsjukvårdsområdet södra Lappland ingår en hälsocentral, sju sjukstugor, Medicinskt centrum och den vuxenpsykiatriska verksamheten i södra Lappland.

Vill du bli en del av gemenskapen i södra Lappland?

Region Västerbottens lediga jobb i södra Lappland

Tillsammans sprider vi ordet

Tror du, precis som vi, på den här regionen och vill att fler ska bli en del av Region Västerbotten i södra Lappland? Kanske känner du någon som längtar hem igen? Eller kanske vet du någon som vill prova på något nytt någon annanstans?

Oavsett vad så länkar vi här till ett antal filmer om hur det är att bo och jobba i södra Lappland som du gärna får dela vidare, till exempel i dina sociala kanaler.

Fullständig version, 2 minuter och 18 sekunder

Edward Ahlström, Lycksele, ca 35–45 sekunder

Lena Bitén Forsberg, Tärnaby, ca 35–45 sekunder

Alexandra Wermelin, Storuman, ca 35–45 sekunder

Magdalena Mörtzell, Lycksele, ca 35–45 sekunder

Teaser version 1, 15 sekunder

Teaser version 2, 15 sekunder

Teaser version 3, 15 sekunder

Teaser version 4, 15 sekunder

Artiklar om Närsjukvårdsområde södra Lappland

Kombination av bredd och djup lockar psykiatriker till Västerbotten

Läkare i glesbygd kombinerar arbete på distans