NYHETER 2019-01-24

1177 Vårdguiden - nu som app

Nu kan du läsa din journal, kontakta vården och se dina läkemedelsrecept enkelt och säkert genom 1177 Vårdguidens nya app.

1177 Vårdguidens app
Genom appen kan du nå bland annat 1177 Vårdguidens e-tjänster på ett enkelt sätt. Foto: Madelene Holmgren

Genom appen kan du läsa texter på 1177.se, snabbt ringa telefonnummer 1177 samt logga in och använda e-tjänsterna på 1177.se. För att logga in genom appen använder du mobilt bank-id.

- Med tanke på att det är en så hög andel av västerbottningarna som hittills loggat in i e-tjänsterna, i nuläget 66 procent, så känns det väldigt bra med en app som gör att det är ännu enklare att nå dem, säger Julia Hultdin ansvarig för 1177 Vårdguidens e-tjänster i Västerbotten.

Snabb tillgänglig information

Appen hjälper dig att snabbt nå den information du vill ha. Du kan lägga in egna favoriter och skapa genvägar till sidor på 1177.se, mottagningar eller e-tjänster som du ofta vill nå.

Appen har tagits fram i ett samarbete mellan Inera och Region Stockholm och kommer att utvecklas löpande. Den finns att ladda ner på Google Play och i App Store.

- En app för 1177 Vårdguiden har varit efterfrågad, så det känns väldigt roligt att den nu är lanserad, säger Julia Hultdin.

Tillbaka till nyhetslistan