NYHETER 2022-04-08

Sjukresor inställda på grund av väderläget

På grund av det rådande väderläget ställs alla sjukresor in i Nordmaling- och Umeåområdet. Taxibolaget kommer att kontakta de berörda patienterna som sedan behöver kontakta vården för att avboka sin tid.

Två bilar som möts på vägen när det snöar.

SMHI har utfärdat en orange vädervarning för vind i kombination med snöfall från Umeåtrakten upp till Luleåtrakten. Vädervarningen gäller fredag den 8 april klockan 07:00–23:00. På grund av det rådande väderläget ställs alla sjukresor in i Nordmaling- och Umeåområdet. De patienter som påverkas kontaktas av taxibolaget som utför sjukresorna. Patienterna behöver sedan kontakta vården för att avboka sina tider.

Förutom missade besök är sannolikheten stor att vissa patienter som redan befinner sig på Norrlands universitetssjukhus och skrivs ut under fredagen inte kan få en sjukresa förrän tidigast imorgon lördag.

– Vi beklagar den uppkomna situationen och fortsätter att följa situationen, säger Camilla Sjölund, sjukhussamordnare på Norrlands universitetssjukhus.

Även förflyttning av patienter mellan sjukhus kan fördröjas.

Uppdatering klockan 14:15

Sjukresor har återupptagits inom Umeå tätort, men inte längre norrut än Sävar. Sambulansens eftermiddagsavgång från Umeå är inställd.

Uppdatering klockan 17:38

Verksamheten med sjukresor har återupptagits, men med vissa begränsningar. Ambitionen är att komma igång med full kapacitet så snart som möjligt.

Tillbaka till nyhetslistan