Nyheter

26 jan 2022

Kristina Sundin Jonsson vinnare av Västerbotten GrandPris 2022

Varje år delar Region Västerbotten ut Västerbotten GrandPris till en individ eller organisation som gjort särskilda insatser för länet. I år är det Kristina Sundin Jonsson, kommundirektör Skellefteå som är den värdiga vinnaren av utmärkelsen.

24 jan 2022

Årets Västerbotten på Grand Hôtel fick en digital invigning

Vad händer i norra Sverige? Det var frågan som stod i fokus vid årets invigning av Västerbotten på Grand Hôtel. Medverkade gjorde ledande företrädare från politik, näringsliv och media, som utifrån sina perspektiv samtalade om den aktuella utvecklingen i norra Sverige. På grund av smittspridningsläget fanns inga inbjudna gäster på plats, i stället gjordes hela programmet i ett digitalt format, som med start idag finns att ta del av i Region Västerbottens digitala kanaler.

19 jan 2022

Västerbottensbuffé på Grand Hôtel

Varje dag mellan den 19 januari och 6 februari serveras västerbottensbuffé på Grand Hôtel i Stockholm. Buffén är en 31-årig tradition där gästerna kan botanisera mellan 43 rätter gjorda på råvaror från Västerbotten. Buffén är även ursprunget till Västerbotten på Grand Hôtel som Region Västerbotten årligen arrangerar för att marknadsföra Västerbotten i Stockholmsregionen.