Nyheter

26 jul 2023

Bedragare påstår att de ringer från hälsocentral

Region Västerbotten har under eftermiddagen uppmärksammats på att bedragare ringer hem till privatpersoner och ber att de ska identifiera sig med bank-id för att bekräfta en tid som de fått hos sin hälsocentral. I dagsläget är det personer i Nordmaling som har drabbats.

20 jul 2023

Hållbar tillgång till el, kompetens och råvaror är ett måste i industrins omställning

Region Västerbotten & Region Västra Götalands gemensamma seminarium i Almedalen om vilket behov industrin har för att klara den kommande omställning.

17 jul 2023

Förstärkningsläge avvecklas på Norrlands universitetssjukhus

På måndagen beslutade den lokala sjukvårdsledningen (LSSL) på Norrlands universitetssjukhus att avveckla förstärkningsläget då vårdplatsläget förbättrats.

10 jul 2023

Västerbottens landsbygdsföretag vill digitalisera i större utsträckning

Mikro- och små landsbygdsföretag har många idéer om digital utveckling men få har en tydlig digital strategi. Det visar bland annat den kartläggning som projektet KADIL ”Kartläggning av digital mognad i landsbygdsföretag i Västerbotten” som Region Västerbotten, Handelshögskolan vid Umeå universitet och Almi nyligen avslutat.

10 jul 2023

Regionen i samarbete för att samer ska få likvärdig vård

Region Västerbotten ingår i ett nätverk för samisk hälsa som nyligen besökte Samiskt nationellt kompetenscenter för psykisk hälsovård och missbruk i Norge. – Det som har gjort störst intryck på mig är deras engagemang och fokus på patienten. Att det är patienten som alltid står i fokus, och man måste anpassa behandlingar efter patienten, säger Grete Vesteraas, verksamhetschef Psykiatriska kliniken södra Lappland.

05 jul 2023

Säkrar vacciner för sköra barn

För att undersöka hur barn svarar på covid-vaccin och hur många doser de behöver för att få ett bra skydd deltar Region Västerbotten i en internationell studie. Man vet redan att vuxna som haft sjukdomen får ett bra skydd med en dos.

05 jul 2023

Hand- och plastikkirurgens uppmaning: Var försiktiga så att vi inte behöver ses i sommar!

Varje sommar ökar antalet säsongsrelaterade olyckor där västerbottningar skadar sig i maskiner vid hemmabygge eller råkar ut för svåra brännskador i samband med eldning eller grillning. Personalen på hand- och plastikkirurgen vid Norrlands universitetssjukhus vill återigen gå ut men en uppmaning till alla invånare: Var försiktiga i sommar och följ säkerhetsföreskrifter noga!

03 jul 2023

Rätt väg in i vården

Det är viktigt att söka vård på rätt ställe och du hjälper även andra genom att väntetiderna blir kortare. Här får du tips om de rätta vägarna in i vården.