Nyheter

31 jan 2024

Framgångsrikt utvecklingsarbete på strålbehandlingen

Strålbehandlingens multidisciplinära arbete med metodutveckling, patientsäkerhet och kvalitet i diagnosgrupper har lett till mer individanpassad behandling för patienterna och personlig utveckling för medarbetarna.

30 jan 2024

Primärvårdsjouren i Umeå får kortare öppettider på fredagar

Förändrade regler för dygnsvila i kombination med begränsade personalresurser gör att primärvårdsjouren i Umeå behöver anpassa sina öppettider. Från och med fredag den 2 februari stänger man en timme tidigare på fredagar, det vill säga klockan 20.00.

29 jan 2024

Region Västerbotten i stabsläge efter driftstörningar hos regionens leverantörer

Region Västerbotten befinner sig i regionalt stabsläge på grund av it-störningar hos flera leverantörer.

25 jan 2024

Förlossningen i Lycksele öppnar igen

Nu är det klart att förlossningsavdelningen vid Lycksele lasarett kan öppna igen. Från och med måndag den 19 februari finns tillräcklig bemanning för att starta upp verksamheten och att genomföra förlossningar i södra Lappland igen.

24 jan 2024

Digital gruppbehandling för utmattningssyndrom gör att fler får hjälp

Stressrehabiliteringen hjälper personer i länet med utmattningssyndrom, där extrem trötthet är vanligt. Den veckovisa gruppbehandlingen, med framgångsrika resultat, var svår för de med lång resväg att delta i. En ny digital version har gjort att fler kan få hjälp.

22 jan 2024

Anders är specialist efter 13 års studier – ”Jag vill jobba i Ursviken”

Av läkarna inom primärvården i Skellefteå och Norsjö har endast 22 procent av varit fast anställda. Patienterna i Ursviken har inte haft någon fast läkarkontakt på heltid under två och ett halvt år. Men nu är Anders Sundström färdigutbildad specialistläkare i allmänmedicin efter ungefär 13 års studier. Han vill jobba på Ursvikens hälsocentral och vara med på resan att bygga framtidens primärvård. – Jag upplever att jag kan styra över hur jag vill arbeta här. Jag gillar också att lära känna mina patienter över tid, säger Anders Sundström.

09 jan 2024

Följ med på tidigt ultraljud — "Bästa svartvita filmerna jag har sett"

Nyligen började Region Västerbotten erbjuda ett tidigt ultraljud för alla gravida i länet. Karin Gagner och Anton Lundmark i Skellefteå är två blivande föräldrar som fick komma när barnet bara var tretton veckor gammalt. – Vi tycker det är helt fantastiskt. Det finns ju såklart en oro så det är en ofantlig lättnad, säger Karin Gagner om att få möjlighet att göra tidigt ultraljud.I videon får du följa med Karin och Anton på tidigt ultraljud.