Nyheter

28 apr 2022

Regionpodden: Nya förutsättningar, kreativitet och hållbara lösningar

Ett Västerbotten som de kommande 10 åren behöver bli 100 000 fler – vad ställer det för krav på kompetensförsörjning, byggande och elmarknad? Hur skapar vi attraktiva livsmiljöer som dessutom är inom ramen för den gröna omställningen? Dagens poddgäster ser positivt på framtiden. Kanske är det just de hållbara lösningarna som är en del i attraktiviteten?

14 apr 2022

Regionpodden: Hållbara resor är framtiden

I dagens avsnitt av Regionpodden deltar Björn Ferry, en av pionjärerna för hållbart resande, som skapat rubriker genom att ta tåget runt en stor del av världen för att kommentera skidskytte. Med i studion finns också medarbetare från Region Västerbotten-projektet Hållbara arbets- och tjänsteresor, och Marlene Munter från Skellefteå Kraft som bland annat startat en elbilspool med företagets bilar, som är öppen för allmänheten på kvällar och helger.

11 apr 2022

Mötesplats Lycksele bjuder in till samverkan om norra Sveriges utveckling och framtid

Nu är anmälan öppen till Mötesplats Lycksele 7-8 juni. Årets mötesplats blir en nystart post-pandemin, med en slimmad fysisk konferens och en digital version online. Syftet är detsamma sedan starten 2013, att samverka och blicka framåt – i år med fokus på den gröna omställningen och en jämställd, hållbar region.

07 apr 2022

Västerbotten och Norrbotten i samverkansprojekt om hållbar samhällsomvandling

The North Sweden Green Deal är ett nytt projekt som ska mobilisera och ge förutsättningar för Västerbottens och Norrbottens kommuner att realisera den hållbara samhällsomvandling som pågår. I fokus står de nya gröna industriinvesteringarna men även den befintliga arbetsmarknaden.