NYHETER 2023-06-19

Ny regional utvecklingsdirektör i Region Västerbotten

Det står nu klart att Patrik Sällström blir regional utvecklingsdirektör i Region Västerbotten. Han börjar sin tjänst den 1 november 2023.Det står nu klart att Patrik Sällström blir regional utvecklingsdirektör i Region Västerbotten. Han börjar sin tjänst den 1 november 2023.

Patrik Sällström, född 1970, arbetar idag som chef inom Tillväxtverket i Östersund och har lång erfarenhet av att jobba med regionala utvecklingsfrågor.

Mellan 1999 och 2010 arbetade Patrik Sällström i Västerbotten med regionala utvecklingsfrågor och återvänder nu efter 12 år där han arbetat på nationell nivå med regional utvecklingspolitik i nära samarbete med Regeringskansliet och EU-kommissionen.

– Jag ser verkligen fram emot att ta mig an uppdraget som regional utvecklingsdirektör i Region Västerbotten. Det händer mycket i Västerbotten där det regionala ledarskapet är viktigt för att mobilisera den samlade innovationsförmågan och handlingskraften, både inom och utanför regionen, säger Patrik Sällström

Patrik Sällström börjar sin den 1 november 2023. Han efterträder Anna Pettersson som blivit ny utvecklingsdirektör i Region Skåne.

– Patrik har lång och bred chef och ledarerfarenhet som kommer bidra till fortsatt utveckling av såväl den interna organisationen och våra externa relationer. Jag är mycket glad att Patrik tackat ja till detta uppdrag och vi ska välkomna honom på bästa sätt, säger Tommy Svensson, regiondirektör.

Patrik Sällström avslutar:

– Västerbotten är en otroligt spännande region. Här finns näringsliv, platser och miljöer som är intressanta för både boende, besökare och företagare, inte bara i Sverige utan även utomlands. Just nu ser jag framemot att börja min tjänst i höst och att lära känna människor och kollegor i min nya organisation. Jag ser positivt på framtiden för Västerbotten som region.

 

 

Tillbaka till nyhetslistan