NYHETER 2023-12-01

Nu är det enklare att förnya recept via 1177.se

Nu är det enklare för invånare i Västerbotten att förnya recept som de fått utskrivna via sin hälsocentral. I e-tjänsten Förnya recept på 1177.se ser invånaren sina tidigare utskrivna läkemedel i en lista och kan lägga till de som behöver förnyas, i stället för att fylla i informationen manuellt.

Genom att logga in på 1177.se kan invånare kontakta vården på ett säkert sätt för att till exempel förnya sina recept. Foto: Mostphotos

Genom att logga in på 1177.se kan invånare hantera sina vårdärenden på ett säkert sätt. Invånare kan till exempel kontakta sin mottagning, läsa sin journal och fylla i olika formulär från vården. Den mest använda e-tjänsten är Förnya recept. Fler än 150 000 ärenden om receptförnyelse skickades in till vården i Västerbotten under 2022.

– Det här är en efterlängtad utveckling av e-tjänsten Förnya recept. Det kommer att göra det enklare för invånare att använda den. Det kommer också underlätta för vårdpersonal på länets hälsocentraler som direkt får in fullständig information om läkemedlet, säger Emma Sjöström, objektledare verksamhet för invånartjänster i Region Västerbotten.

Om tjänsten

De läkemedel som invånaren ser i listan är de som tidigare skrivits ut på just den hälsocentralen. Har invånaren ett läkemedel som skrivits ut på hälsocentralen, men som inte finns med i listan kan hen fylla i informationen själv.

Invånaren behöver vara 16 år eller äldre för att se listan på utskrivna läkemedel. Det går inte att se läkemedel som sjukhusvården har skrivit ut och vårdnadshavare kan inte se sina barns läkemedel.

Läs mer om e-tjänsten Förnya recept på 1177.se

Tillbaka till nyhetslistan